Forum breadcrumbs - You are here:Forum
Konu ve mesaj oluşturabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Forum

Forum Kuralları, Uyarılar, Püf NoktalarıSon gönderi
Forum Kuralları ve Genel AmacımızBu forum Ülkemizin dört bir yanından bir çok kişi tarafından takip edilmektedir.Lütfen kurallarımızı inceleyiniz.Birbirimize karşı saygılı bir ortamda, birbirimizi rahatsız etmeden bilgi paylaşmak istiyoruz.1 Konu · 1 YazıLast post: FORUM KURALLARI · 2 sene önce · Merih Güngör
Yeni Başlayanlar İçinSon gönderi
*** HOŞGELDİNİZ ***Distilasyon konusunda ve forumumuzda yenimisiniz ? İlk paylaşımınızı buraya yapınız.Kendinizi tanıtın ve biraz kendinizden bahsedin.Özellikle damıtma konusundaki merakınızı.2 Konu · 2 YazıLast post: siparişlerin gecikmesi · 1 sene önce · omeriyiel
Yeni Başlayanlar İçin Okuma KöşesiMUTLAKA OKUNMASI GEREKEN BİR FORUM KONUSU.Bu bölümde alkol üretimine yeni başlayanlar bir çok önemli dökümanı bulup okuyabilirler.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Acemiler İçin TavsiyelerDamıtma alemine yeni girenler için ustalardan tavsiyeler ve tartışmalar.2 Konu · 5 YazıLast post: Anason yağı hk. · 2 sene önce · Merih Güngör
Güvenlik TedbirleriÇok eğlenceli ve keyifli bir hobimiz var ancak "bir şey olmaz" mantığı burada bir işe yaramıyor.Güvenlik tedbirlerinizi mutlaka alın.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Ne Yapmalı ? Ne Yapmamalı ?Alkol üretimi sırasında yapılması gerekeneler ve yapılmaması gerekneler burada.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
İlkler...Yeni başladınız.Başarılı oldunuz veya başarısız.Sevincinizi ve tecrübenizi burada paylaşın.Problem varsa gene paylaşın beraber çözelim.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Suma/Mayşe Yapımı ve FermantasyonSon gönderi
Suma/Mayşe Yapımı ve FermantasyonHer türlü şekerden nişastaya kadar bir çok malzemeden Suma/Mayşe hazırlanması ve fermantasyona dair üretim yöntemleri.Değişik reçeteler.1 Konu · 2 YazıLast post: suma çok verimsiz · 1 sene önce · Cengiz Dev
Suma Yapımı ve Fermantasyon İle İlgili Alet ve EdevatSuma Yapımı ve Fermantasyon için gerekli olan yada tavsiye edilen alet ve edevatlar0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Rafine ŞekerŞeker ve şekerden yapılan sumalar hakkında her şey.Şekerin ana birleşen olduğu ve diğer malzemelerin yalnızca besi amacıyla kullanıldığı sumalar.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
HububatlarArpadan buğdaya varıncaya kadar hububutlar hakkında her şey.Çimlendirme, malt yapımı, kurutma, öğütme v.b her türlü üretim yöntemi burada.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Meyveler ve SebzelerHer türlü meyve ve sebzeden yapılan suma/mayşeler burada.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Mayalar, Enzimler ve Besi MaddeleriBazılarının "Spartaküs", bazılarının ise "Hayvancık" dediği ve asıl ağır işi yapan emektarlarımız burada.Onları nasıl mutlu edersiniz ve daha çok çalıştırabilirsiniz ?0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Denenmiş ve Tavsiye Edilen ReçetelerDamıtılarak renk, koku, karakteristik tad anlamında denenmiş ve tavsiye edilen suma/mayşe reçeteleri.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Damıtma (Distilasyon)Son gönderi
Damıtma Genel TeorisiDamıtma yöntemleri ve Araştırma-Geliştirme0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Tencere Tipi İmbikler (Pot Still)Düdüklü tencerelerden koca koca kazanlara kadar her türlü tencere tipi imbiklerin (Pot Still) yapısı ve çalıştırılması.1 Konu · 1 YazıLast post: Tombalak tipi imbik · 2 sene önce · Mahmutunlu
Refluks (Kolonlu) İmbiklerDüz kolonlu imbiklerden fraksiyonel damıtma yapan "Flütler" e kadar her türlü Refluks imbik.4 Konu · 5 YazıLast post: Buble Cap sistemlerde aromayı koru … · 2 sene önce · AnilACAR
Isıtma Sistemleri ve KontrolGazdan elektriğe, dijital kontrol ünitelerinden manuel sıcaklık ayarına kadar her şey burada.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Soğutma SistemleriDamıtmak için ısıtmak şart.Peki buharlaşan gazları nasıl yoğuşturup yeniden sıvı hale getireceğiz ? Soğutma ile ilgili her şey burada.1 Konu · 1 YazıLast post: Soğutma Suyu Sirkülasyon Pompaları … · 2 sene önce · Cengiz Dev
AksesuarlarParot'dan dolgu malzemesine, bağlantı parçalarından alet ve edevata kadar her şey burada0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
RakıSon gönderi
Rakının Tarihçesi, Rakı Çeşitleri ve Rakı KültürüRakının Tarihçesi ve Rakı Kültürüne dair güzel bir genel kültür köşesi1 Konu · 2 YazıLast post: Konu baslıgı Ile ılgılı e-kıtap … · 1 sene önce · Cengiz Dev
Rakı Yapımında SumaTürk tipi Rakıya ait suma reçeteleri, püf noktaları ve tiyolar0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Rakının Damıtılması, Anasonlama, Aromalandırma ve OlgunlaştırmaTürk tipi Rakı Anasonlu olur.Peki anasonlama nasıl yapılır.Sözgelimi sakız dahil aromalandırma nasıl yapılır ve ne kadar dinlendirilir.3 Konu · 4 YazıLast post: ÜZÜM AROMASI HAKKINDA · 3 ay önce · altug
VotkaSon gönderi
Votka Yapımında SumaVotkalar Nişasta bazlı malzemelerden yapılır...Peki siz neyi tercih edersiniz ? Buğdaymı, Patatesmi ? Votka için gerekli sumaya ait her şey burada.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Votkanın DamıtılmasıFinlandiya dan Rusya ya, Polonya dan Bulgaristan a bir çok ülke Votka yapıyor.Siz Votkayı nasıl damıtırsınız ?0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Votkanın Aromalandırılması ve OlgunlaştırmaLimonlu Votkadan Acı Biberli Votkaya kadar bir çok çeşidi mevcut.Nasıl yapılır ? Cevabı burada.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
RomSon gönderi
Rom Yapımında SumaŞeker kamışından pancarına kadar şeker içeren her türlü suma burada.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Romun DamıtılmasıŞeker bazlı her türlü sumanın damıtılması ve püf noktaları0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Romun Aromalandırılması ve OlgunlaştırmaBiraz çeşni ? Eğer Karayiplerden geliyor ise neden olmasın ?0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
ViskiSon gönderi
Viski Yapımında SumaMalt dahil her şey burada1 Konu · 2 YazıLast post: Viski Reçetesi · 1 sene önce · Cengiz Dev
Viskini DamıtılmasıViskinin damıtılması ve püf noktaları0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Viskinin OlgunlaştırılmasıViski demek olgunlaştırma demek.Peki nerde, nasıl, ne kadar ?1 Konu · 2 YazıLast post: DAHA İYİ BİR WHİSKEY ÇUBUĞU YAPILA … · 2 sene önce · cengiz ugurgel
Konyak - BrendiSon gönderi
Konyak - Brendi DamıtmaKonyak - Brendi damıtılması ve püf noktaları0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Konyak - Brendi OlgunlaştırılmasıKonyak - Brendi demek olgunlaştırma demek.Peki nerde, nasıl, ne kadar ?0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Damıtılmayan Fermente İçkilerSon gönderi
Şarap YapımıŞarap yapımına ait her şey bu başlık altında0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Bira YapımıBira yapımına ait her şey bu başlık altında0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Şarap ve Bira Yapımına Özgü Alet ve EdevatDamıtılmayan ve ihtisas gerektiren Şarap ve Biraya ait her türlü alet, edevat ve sarf malzemesi burada0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Konu Dışı - Her TeldenSon gönderi
Konu Dışı - Her Telden TartışmalarDamıtmayla pek ilikisi olmayan veya çok az olan her telden tartışma burada0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
İçkiler ve İçmekNe içersin ve nasıl içersin ?0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Haberler0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Favori TariflerBaşta Rakı olmak üzere her bir kadeh içki yanında güzel bir mezeyi hak eder.Dilediğiniz meze tarifinizi buraya ekleyebilirsiniz.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Toplantılar - Buluşmalar - Fuarlar v.sBu başlık altında yaklaşmakta olan etkinlikleri veya geçmiş etkinliklere ait değerlendirmeleri bulabilirsiniz.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Türkiyede ve Dünyada Hobi Amaçlı Distilasyonun Hukuki BoyutuTürkiyede ve Dünyada kanun koyucular bu işe ne diyorlar ve genel durum nedir.0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Geyik MuhabbetiHer türlü anı, fıkra veya yalnızca "şerefine" deyip kadeh kaldıranların köşesi0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
Tarih ve Folklor, Gelenek ve Kültür0 Konu · 0 YazıDaha konu yok!
Daha konu yok!
İstatistikler
18
Konular
27
Gönderiler
14.537
izlenme
6.141
Kullanıcılar
4
Çevrimiçi
En son üye: anilbalci · Çevirimiçi olanlar: 4 Guests